портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині захистять лісосмуги від незаконної вирубки

Опубліковано 29 серпня 2019 року, 19:01 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську за ініціативи керівництва Донецької облдержадміністрації відбулося засідання щодо незаконних рубок в полезахисних лісосмугах. Нарада пройшла під головуванням заступника голови Вадима Філашкіна. Присутніми також були представники правоохоронних органів, прокуратури, Державної екологічної інспекції, Держгеокадастру, голови громад та активісти.

За словами начальника Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Стороженка, основною проблемою при затриманні «чорних лісорубів» є складна процедура підрахування збитків. Під час наради було встановлено, що збитки від вирубки лісосмуг за межами населених пунктів документуватимуть представники Держгеокадастру Донецької області.  

У свою чергу представники прокуратури підкреслили, що наразі за незаконну вирубку лісосмуг передбачена кримінальна відповідальність з позбавленням волі на тривалий термін. Раніше подібне правопорушення каралося штрафом у 1500 грн.

«За результатами наради ми будемо готувати листа до Кабміну, щоб спростити процедуру обліку збитків. Також буде створено мобільну групу з представників Національної поліції, Держгеокадастру, екологічної інспекції, лісників, задля реагування на незаконну вирубку лісу та передачу матеріалів справи в суд у встановлені законодавством терміни», - наголосив Вадим Філашкін. 

Також заступник голови Донецької облдержадміністрації доручив розмістити інформаційні постери по всій області задля інформування населення о кримінальній відповідальності за вирубку лісосмуг.

Громадськість, присутня на відкритій нараді, повністю підтримала ініціативи Вадима Філашкіна та виступила з пропозицією утворити комунальне підприємство задля охорони ветеранами АТО лісосмуг області.

Нагадаємо, лісосмуга полезахисна – це штучні лісові насадження, які створюються на полях, рівнинах і на схилах сільськогосподарських земель по межі полів, з метою захисту посівів від суховіїв, пилових бурь, для поліпшення водного режиму грунту, снігозатримання.