портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На КПВВ «Новотроїцьке» відкрито сервісний центр

Опубліковано 16 грудня 2020 року, 12:55

Модульний сервісний центр відкрився на КПВВ «Новотроїцьке» у Донецькій області 16 грудня.

Участь у відкриті центру  взяли Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, голова Донецької облдержадміністрації  Павло Кириленко, Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, Посол Польщі в Україні Бартош Цихоцький,  Постійний заступник Генерального консула ФРН в Донецьку з офісом у Дніпрі Петер Герр.

Об’єкт споруджений за аналогом відкритого у листопаді  пілотного сервісного центру у місті Щастя Луганської області. У складі сервісного центру діятимуть ЦНАП, відділення банку та «Нової пошти», фельдшерський  пункт, який забезпечить, зокрема  експрес-тестування на COVID-19,  у майбутньому тут буде безоплатна правова допомога (для цього є приміщення). 

«Мені приємно сьогодні засвідчити, що це вже другий проєкт.  Якщо в Щасті це був пілотний проєкт, то сьогодні це вже стандарт.  Сьогодні у Новотроїцькому ви бачите новий сервісний центр, який біля КПВВ має забезпечити людей, що перетинають лінію зіткнення,  практично всіма необхідними державними сервісами, починаючи від Центру надання адміністративних послуг, -  ми сьогодні чули, що до ста адміністративних  послуг вони вже готові надавати і потім будуть збільшувати перелік послуг»,  - сказав Олексій Резніков. 

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що завдяки таким багатофункціональним сервісним центрам значно полегшиться взаємодія з державою для громадян України, що опинилися в окупації.  Цей сервісний центр буде обслуговувати і людей, які проживають на підконтрольних територіях.  «На підконтрольній українській владі території Донеччини відкриті всі чотири КПВВ на в’їзд і на виїзд. Те, як окупаційна влада не відкриває або запускає чи виводить людей на підконтрольну територію,  -  це їх рішення, яке не має нічого спільного із піклуванням про людей. По яким вони діють стандартам та як відбирають людей – цьому логічного пояснення надати не можна… Що стосується сервісного центру, то це дуже важливий соціальний проєкт як для громадян по обидва боки лінії розмежування, які отримуватимуть послуги, так і для мешканців Новотроїцького та Волновахи, які працюють тут», - додав Павло Кириленко.

Планується, що у 2021 році  всі КПВВ, які є сьогодні в Україні на лінії дотику у Донецькій та Луганській областях та у Херсонській – на адмінмежі з АР Крим,  будуть забезпечені такими сервісними центрами.

«Всі конструкції легкого типу, це дає повітря, дає вільний подих вільної України. І одномоментно ці конструкції можуть бути  перевезені в майбутньому на кордон між Україною та Росією після того, як відбудеться деокупація тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей»,  - зазначив Олексій Резніков.