портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На зустрічі з представництвом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні обговорили питання бойових дій на Донеччині та Луганщини, а також загострення конфлікту з Росією

Опубліковано 14 листопада 2018 року, 16:55 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

14 листопада голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зустрівся з заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном. Мова йшла про бойові дії на Донеччині та Луганщині, про загострення конфлікту Росією, у тому числі демонструючи агресивні дії у Азовському морі, внаслідок чого страждають Маріупольський та Бердянський морські порти, а відтак і економіка регіону й України.

Голова Донецької облдержадміністрації зазначив, що українська влада і Донецька облдержадміністрація як її представник тісно співпрацюють з ОБСЄ.

«Завдяки цій співпраці нам вдається в часи загострення активних бойових дій домовлятися про режим припинення вогню для відновлення пошкодженої критичної інфраструктури. Але нещодавні висловлювання Олександра Хуга, який залишив пост заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у нас викликають великі занепокоєння. Сподіваємося, що це суто його позиція, і подальша робота ОБСЄ буде прозорою, об’єктивною та плідною. Українська сторона хотіла б бачити дії ОБСЄ більш чіткими та наполегливими, особливо, це стосується питання допуску гуманітарних місій і організацій до місць незаконного утримування українських громадян на тимчасово окупованих територіях задля формування списків бранців та вирішення їхньої подальшої долі», – підкреслив Олександр Куць.

Марк Етерінгтон запевнив, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зацікавлена у якнайшвидшому врегулюванні конфлікту на сході України, а відтак виконуватиме свою місію і надалі.

«У цьому наші пріоритети збігаються. Україна цю місію запросила, і тому ми працюємо на цій території задля повернення миру у вашу країну. І на цьому завжди наголошує у тому числі й керівник нашої організації пан Ертугрул Апакан. Тож і надалі ми працюватимемо у такому ж форматі», – зазначив пан Етерінгтон.