портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласна влада готова допомагати у питанні можливого створення нової туристичної локації на мапі Бахмутської ОТГ

Опубліковано 06 липня 2020 року, 16:39

Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації готове надати консультативну  та практичну допомогу щодо можливого створення нової туристичної локації на базі  старовинної споруди на території селища Іванівське Бахмутської об’єднаної територіальної громади.  

Наразі робота ведеться на місцевому рівні. У планах місцевої влади підняти архівні записи, щоби дослідити походження та історію старої будівлі «Барської купальні» у Іванівському, а згодом - розробити план заходів з розчистки цієї території та подальших дій для створення нової  туристичної позначки на мапі ОТГ. 

За словами завідувача кафедри містобудування Донбаської національної академії будівництва та архітектури Олексія Губанова, цей об’єкт може стати пам’яткою, тому що має виразні ознаки архітектурної стилістики (готична та неоготична стилістика, пов’язана з класичною стилістикою).

«Гадаю це інженерна споруда — насосний пункт або перекачувальна станція водопостачального вузла, я так гадаю, для перекачування води до Бахмута. Належить до початку 20-го століття, приблизно 1910-1916 роки. Промислові споруди теж одягали в історичні форми. В нашому регіоні це рідкість, їх зберіглось небагато», - зазначив Олексій Губанов. 

Його висновок підтверджує науковий співробітник, мистецтвознавець КЗК «Бахмутський краєзнавчий музей» Євгенія Дяконова: «Споруда павільйону для водозабору є пам’ятником історії та архітектури, яку можна датувати 1910-ми роками. Модерн з елементами готики. Споруди промислового та технічного призначення мали в той період характерні ознаки стилю модерн». 

На сьогодні це питання відкрите, тому працівники музею продовжують радитися з іншими вузькими спеціалістами.


За матеріалами пресслужби Бахмутської міської ради