портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний діагностичний центр у Слов’янську готується приймати перших пацієнтів

Опубліковано 10 вересня 2020 року, 14:43

Обласний діагностичний центр у Слов’янську готується до відкриття.

Об’єкт, на якому завершені будівельні роботи та вже змонтоване обладнання, проінспектував сьогодні заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Денис Клюшников. 

Цей діагностичний центр має стати найпотужнішим  на півночі Донецької області. Його запуск дозволить значно підвищити якість надання діагностичних послуг мешканцям Донецької області, шляхом виконання вузькоспеціалізованих та високотехнологічних досліджень. До складу діагностичного центру входитимуть:

- радіологічне відділення з КТ, МРТ,  рентгенапаратами;

- кабінети УЗД-діагностики;

- відділення діагностичної ендоскопії та інтервенційної хірургії з найсучаснішими відеоендоскопічними комплексами, лапароскопічними стійками, електрохірургією;

- відділення консультативної поліклініки, де будуть задіяні високоспеціалізовані фахівці багатьох напрямків;

-  учбові кафедри Донецького національного медичного університету.

Передбачена максимальна комп’ютеризація з використанням Медичної інформаційної системи та електронної черги з можливістю бронювання черги онлайн.

Будівлю колишньої залізничної лікарні для розміщення діагностичного центру було повністю реконструйовано протягом 2017-2019 років. Будівлю максимально адаптовано до потреб маломобільних груп населення та людей з вадами зору.

Загальна кошторисна вартість будівництва склала 168 143,791 тис. грн. Реконструкцію у повному обсязі профінансовано за рахунок коштів обласного бюджету.

Загальна вартість закупленого обладнання склала 163 318,336 тис. грн. Створено 93 робочих місця.

На теперішній час введено в експлуатацію зовнішні мережі електропостачання будівлі Діагностичного центру в порядку, передбаченому чинним законодавством у сфері містобудування, укладено договір про постачання електричної енергії. Введено в експлуатацію (в т.ч. налаштовано) високовартісне медичне обладнання.

На цей час проводяться процедури оформлення дозвільної документації та отримання ліцензії на медичну діяльність.