портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць: ми мусимо зберегти компанію КП «Вода Донбасу» та забезпечити водопостачанням Донецьку область

Опубліковано 13 березня 2019 року, 17:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зустрівся зі спільною делегацією ЮНІСЕФ, GIZ, KfW та Посольства Федеративної Республіки Німеччина. Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо стану гуманітарної ситуації у Донецькій області та реалізації проектів співпраці з Урядом Німеччини з питань водопостачання та водозабезпечення. Окремим питанням розглядалася ситуація стосовно компанії «КП Вода Донбасу».

Очільник області поінформував міжнародних партнерів про намагання окупаційної влади дестабілізувати роботу компанії та «націоналізувати» місцеві водоканали.

«Окупанти обстрілюють критичну інфраструктуру, яка розташована на лінії зіткнення та забезпечує водою як контрольовану, так і непідконтрольну територію Донеччини. В результаті підрозділи КП «Води Донбасу», що функціонують на окупованій території, стають економічно неспроможними, і лише за електрику мають борг 1,4 млрд грн. Крім того, накопичують борги по заробітній платі, в середньому заборгованість становить три-чотири місяці. Після так званої «націоналізації» підприємства, ми будемо змушені припинити водопостачання на окуповані території. Але ми мусимо зберегти компанію КП «Вода Донбасу» та забезпечити водопостачанням Донецьку область, у тому числі й непідконтрольну Україні її частину», - наголосив під час зустрічі Олександр Куць.

Нагадаємо, UNICEF виконано ряд заходів з водозабезпечення протягом 2018 року, а саме придбання: зрідженого хлору, гіпохлориту натрію, активованого вугілля для станцій очищення води м. Бахмут, с. Карлівка, м. Часів Яр,  м. Слов’янськ; 6 насосів для насосних станцій Краматорська, Торецька, Слов’янська; поліетиленових труб для Селидівського, Маріупольського, Волноваського, Вугледарського водоконалів.