портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць оглянув побудовану амбулаторію у Костянтинівському районі

Опубліковано 07 червня 2019 року, 21:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць з робочим візитом відвідав Костянтинівський район, де оглянув побудовану нову амбулаторію загальної практики-сімейної медицини у с. Кіндратівка та поспілкувався з головою райдержадміністрації Наталією Виниченко.  В амбулаторії люди зможуть отримати первинну, паліативну та невідкладну медичну допомогу, отримати довідки та рецепти, пройти лікування у денному стаціонарі та зробити щеплення.

«Будівництво нової амбулаторій - саме той проект, який повинен показати новий стандарт первинної медичної допомоги в сільській місцевості. Таким чином лікарі зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати результати досліджень пацієнта», - зазначив Олександр Куць.

Нагадаємо, будівництво амбулаторії було розпочато у листопаді минулого року. На цей проект з державного бюджету виділено 5,1 млн. грн., співфінансування з місцевого бюджету склало 621,88 тис. грн. З обласного бюджету закуплено медичне обладнання на 674,00 тис. грн. Додатково з місцевого бюджету виділено 57,39 тис. грн. за рахунок яких підключено комунікації, інтернет та електропостачання, встановлено жалюзі, закуплено дитячі меблі та меблі для холу.