портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць розповів редактору EUobserver про ситуацію в області

Опубліковано 24 січня 2019 року, 12:04 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зустрівся з редактором EUobserver Ендрю Реттманом. Журналіст готує інформаційні матеріали щодо російського впливу на українські політичні процеси, гуманітарної ситуації в регіоні з огляду на російську агресію.

«Війна дуже вплинула на Донеччину. Більша половина усіх потужностей залишилася на непідконтрольній території. З утворенням лінії розмежування ускладнилася логістика – тепер від Краматорська до Маріуполя 280 кілометрів. У 2014-2015 роках через постійні обстріли та активні бойові дії психологічний стан людей був набагато гірший, ніж зараз. Сьогодні у прифронтовій Мар'їнці діти ходять до школи і ніякої паніки нема. Нажаль, люди звикли до війни. Але війна дає певний поштовх, і ми маємо ресурси для відновлення інфраструктури, комунікацій підконтрольної частини Донецької області. І чим швидше ми будемо розвиватися економічно, тим швидше повернуться окуповані території», - наголосив під час зустрічі Олександр Куць.

Також він зазначив, що у Красногорівці все ж таки вдалося відновити трансляцію українських телеканалів, а люди у прифронтовій та «сірій зоні» вже не вірять російській пропаганді. 

Нагадаємо, Ендрю Реттман народився у Варшаві (Польща), пише про зовнішні відносини для EUobserver. Він приєднався до сайту в 2005 році і спеціалізується на Ізраїлі, Росії, ЄС. Є одним з найбільших критиків Росії в Брюсселі.