портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко провів зустріч з шахтарями міста Торецьк

Опубліковано 14 січня 2020 року, 14:32 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Донецькій ОДА відбулась робоча зустріч голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка з представниками профспілки працівників вугільної промисловості, профспілки міста Торецьк та керівництвом міста Торецьк.

Головною темою зустрічі стало обговорення критичної ситуації на недержавній ТДВ "ОП "Шахта ім. Святої Матрони". Нажаль, на пропозицію взяти участь у зустрічі керівництво шахти не відкликнулось. Під час зустрічі були розглянуті питання ліквідації заборгованості із заробітної плати, забезпечення електропостачання шахти в обсягах, достатніх для роботи водовідливів та вентиляції, а також перспективи подальшої роботи підприємства.

Наразі на шахті працює понад 450 працівників, з них: 167 осіб – працівники ТДВ «ОП «Шахта ім. Святої Матрони» (інженерно-технічний персонал і працівники поверхневого комплексу), 290 осіб – працівники підрядної організації ТОВ «Укргеосервіс», які здійснюють підземні роботи з видобутку вугілля, ремонту гірничих виробок тощо.

Протягом листопада-грудня 2019 року шахта не працювала з видобутку вугілля, більшість працівників товариства знаходилися в відпустках без збереження заробітної плати. На сьогодні заборгованість із заробітної плати по підприємству складає близько 22 млн. грн.

Погашення існуючої заборгованості із заробітної плати цілком залежить від позиції керівництва Асоціації «Група Механік», яка на правах оренди володіє підприємством. За наявною інформацією, на сьогодні вживаються заходи щодо пошуку джерел погашення означеної заборгованості до кінця поточного місяця. Під час зустрічі Павло Кириленко висловив сподівання, що власники компанії виконають надану шахтарям обіцянку щодо виплат та визначиться щодо перспектив роботи ТДВ «ОП «Шахта ім. Святої Матрони» в рамках укладеного договору оренди.