портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко відвідав Маріупольський державний університет

Опубліковано 11 липня 2019 року, 17:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У рамках візиту до Маріуполя голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко відвідав Маріупольський державний університет. У першу чергу, очільник області ознайомився з перебігом вступної кампанії, яка розпочалася 10 липня. Окрему увагу він приділив роботі освітнього центру «Донбас-Україна», який вже четвертий рік працює на базі університету і пропонує спрощену процедуру вступу для абітурієнтів з тимчасово непідконтрольної території Донеччини і Луганщини.

Директор освітнього центру В’ячеслав Кудлай розповів, що в цьому році до центру надійшло близько 100 звернень від вступників, 50 осіб вже подали документи через центр «Донбас-Україна». Це абітурієнти з Луганcька, Алчевська, Старогнатівки, Докучаєвська та інших населених пунктів. 

Павло Кириленко підкреслив важливість діяльності центрів «Донбас-Україна» для формування позитивного іміджу України і повернення молоді, яка знаходиться на тимчасово окупованій території. Також він поцікавився, фахівців якого профілю готує університет і наскільки затребувані його випускники на українському ринку праці.

Під час оглядової екскурсії університетом Павло Кириленко відвідав музей історії та археології МДУ, де його увагу привернули знахідки археологічної експедиції університету. Також він побачив міжнародні центри, створені на базі університету, завдяки активній співпраці із зарубіжними партнерами. Так, Представництво Європейського Союзу в Україні підтримало відкриття в виші Інформаційного центру ЄС «Вікно в Америку» за сприяння Посольства США в Україні на базі наукової бібліотеки, Посольство Італії надало підтримку створенню в МДУ Італійського культурного центру, у рамках проекту Еразмус+ був обладнаний Центр Балто-Чорноморських регіональних студій, а Фонд «Анастасіос Г. Левендіс» профінансував створення на факультеті грецької філології та перекладу Бібліотеки елліністичних студій, фондами якої користуються вчені-елліністи з усієї країни. 

Як зауважив проректор з міжнародних зв'язків Микола Трофименко, міжнародна співпраця відкриває великі можливості для підвищення якості освіти і розвитку матеріально-технічної бази університету, тож цей напрям вже багато років є пріоритетним для учбового закладу.

Ознайомившись із результатами наукової, освітньої та міжнародної діяльності МДУ, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко висловив намір всебічно підтримувати університет.