портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Подання заяви про призначення допомоги при народженні дитини «в умовах карантину»

Опубліковано 05 травня 2020 року, 11:04 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З метою надання державної підтримки населенню у період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби, структурні підрозділи соціального захисту населення продовжують працювати в штатному режимі із застосуванням відповідних заходів безпеки з урахуванням рекомендацій щодо запобігання поширенню епідемії, спричиненої коронавірусом COVID-19.

В управліннях соціального захисту населення області на період карантину прийом населення здійснюється у дистанційному режимі (телефоном чи через електронну пошту), прийом документів  - засобами електронного зв’язку або через скриньки для прийому кореспонденції, що розміщені в управлінні.

Заява про призначення допомоги при народженні дитини може бути подана в електронній формі (з використанням засобів телекомунікаційних систем, через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема з використанням кваліфікованого електронного підпису) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Як подати заяву для призначення допомоги при народженні дитини, якщо немає електронного ключа?

У період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби, заяву для призначення допомоги при народженні дитини можна направити поштою або вкинути в скриньку управління соціального захисту населення за місцем проживання.

Форму заяви затверджено наказом Мінсоцполітики від 21.04.2015 № 441 та зареєстровано в Мінюсті 28.04.2015 за № 475/26920.

👉 Форму заяви можна завантажити за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0475-15