портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 36,6 млрд грн передбачено у держбюджеті на підтримку населення щодо сплати за житлово-комунальні послуги

Опубліковано 15 лютого 2021 року, 13:13

Цьогоріч держава використає понад 36,6 млрд грн на підтримку населення щодо сплати за житлово-комунальні послуги. Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка» заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Державним бюджетом на 2021 рік передбачено 36,6 млрд грн, які будуть використані на субсидії. Що стосується структури, куди йдуть ці гроші і де ця допомога потрібна: ми розуміємо, звичайно, в опалювальний сезон це тепло – теплопостачання, гаряча вода, електроенергія, там де платіжки зростають в холодний період тим, хто використовує електроенергію для опалення», – сказав міністр.

Чернишов відзначив загальну дисциплінованість населення щодо сплати за житлово-комунальні послуги. Але підкреслив тенденцію, що найбільшими боржниками є великі міста.

«Звичайно, ситуація з боргами в житлово-комунальному господарстві є фундаментальною проблемою. Ці борги накопичувалися роками, десятками років. Ніхто не шукав системного розв'язання цієї проблеми, тому сфера ЖКГ потребує держаного регулювання. Наразі ми маємо комплексно вирішити проблему в борговому сегменті ЖКГ», – зазначив міністр.

Інші новини за темою