портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 500 шкіл у Донецькій області розпочали роботу 1 вересня

Опубліковано 03 вересня 2020 року, 15:49

Понад 500 шкіл у Донецькій області розпочали роботу 1 вересня в умовах обмежувальних заходів, яких вимагає адаптивний карантин. Про це під час брифінгу у Краматорську повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева. 

В усіх цих школах виконуються вимоги та рекомендації, надані урядом України та Всесвітньою організацією здоров’я. 

«Хочу ще раз наголосити – усі заклади загальної середньої освіти Донецької області відкрились 1 вересня. Всього було відкрито 509 навчальних закладів, у яких здобувають освіту 168,7 тисяч учнів. Для організації навчального процесу органами місцевого самоврядування було виділено з бюджетів міст, районів та громад більше 22 мільйонів гривень. За ці кошти було придбано 20,5 тисяч літрів дезінфікуючих засобів для рук, 360,2 тисяч літрів дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь, більше тисячі безконтактних термометрів, 820 тисяч захисних масок, 120 тисяч одноразових медичних рукавичок, 67 тисяч пакунків одноразових рушників. Це необхідний мінімум для того, щоб заклади освіти змогли працювати», - зазначила Тетяна Сідашева.

Вона додала, що у подальшому буде проведено моніторинг потреб кожного навчального закладу, і у разі необхідності органи місцевої влади будуть закупати необхідні засоби дезінфекції та індивідуального захисту. 

 Тетяна Сідашева також розповіла, що у області розроблені та доведені усім керівникам навчальних закладів алгоритми дій у разі виникнення респіраторних захворювань у закладах освіти.