портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 80 га земель очищено від мін біля Ольгінки

Опубліковано 09 вересня 2020 року, 10:24

Очищену від мін землю біля смт Ольгинка Волноваського  району урочисто передали місцевій владі.  

Всього за час робіт від мін, снарядів та інших вибухонебезпечних предметів (ВНП) було очищено 84 гектари територій та виявлено 6132 ВНП.

Участь в урочистій передачі земель взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін та начальник Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін.

"Для відновлення мирного життя критично важливим є очищення територій від мін та снарядів. Тому я хочу висловити щиру вдячність усім, хто брав участь у розмінуванні. Нашою спільною метою є створення безпечних та комфортних умов життя наших громадян незалежно від того, проживають вони поблизу лінії розмежування чи у мирних українських містах Донеччини, чи на тимчасово окупованих територіях", - наголосив Вадим Філашкін. 

Він додав, що роботи проводилися ДСНС за рахунок матеріального резерву області.

Начальник Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін подякував фахівцям Служби порятунку за роботу і передав акт на землю голові селищної ради.

Нагадаємо, що 14 листопада 2017 року у Волноваському районі біля смт. Ольгінка було виявлено велике скупчення вибухонебезпечних предметів. 15 січня 2018 року цю подію класифіковано як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. Починаючи з 16 квітня 2018 року до проведення робіт з розмінування залучалось 5 піротехнічних розрахунків частини піротехнічних робіт АРЗ СП ГУ ДСНС України у Донецькій області чисельністю 25 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки.  15 серпня 2020 року роботи з ліквідації надзвичайної ситуації завершені.