портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 90% домогосподарств вздовж лінії розмежування на Донеччині забезпечені паливом

Опубліковано 26 жовтня 2020 року, 17:08

Понад 90%  домогосподарств вздовж лінії розмежування у Донецькій області забезпечені паливом на зимовий період. Про це директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко повідомив на брифінгу у Краматорську 26 жовтня.

«Вздовж лінії розмежування понад 90%  домогосподарств, які потребували додаткового забезпечення паливом, уже забезпечено.  Решта домогосподарств – зараз ведеться робота.  Там працюють в основному гуманітарні організації. На п’ятницю у мене буде свіжа інформація, який відсоток забезпечення домогосподарств паливом на зимовий період»,  - сказав Ігор Бойко.

Нагадаємо, гуманітарні організації  з 2014 року надають допомогу у вигляді твердого палива для опалення  особливо вразливим особам у населених пунктах поблизу лінії розмежування на сході України.  Через російську агресію постачальники твердого палива не можуть дістатися віддалених сел поблизу лінії розмежування. В інших випадках сім’ї з низьким рівнем доходу не можуть собі дозволити купувати тверде паливо протягом усієї зими, а альтернативних варіантів немає. Крім того, збирати дрова стало небезпечно через забруднення місцевості мінами та вибуховими залишками війни.