портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Порядок обліку та випуску маломірних суден та інших плавзасобів у територіальне море та внутрішні води України в межах Донеччини буде змінено

Опубліковано 18 лютого 2021 року, 13:11

Нарада щодо порядку обліку та випуску маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне море та внутрішні води України в межах Донецької області відбулася у Краматорську сьогодні, 18 лютого. 

Нарада, на якій головував заступник  голови Донецької ОДА Вадим Філашкіна, була ініційована Донецьким прикордонним загоном Східного регіонального управління ДПСУ. На ній були присутні    представники структурних підрозділів облдержадміністрації, ДПСУ, ДСНС, Національної поліції, Державної служби морського та річкового транспорту, а також рятувальної аварійно-водолазної служби Маріупольської міської ради.

Проведення такої зустрічі обумовлено тим, що попередню редакцію документу «Про затвердження Інструкції про порядок обліку та випуску маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне море та внутрішні води України в межах Донецької області» затверджено 10 років. Прийняття низки змін до Інструкції давно набуло актуальності, особливо з урахуванням соціально-політичної ситуації на Донеччині.

«Попри різні негативні обставини, громадяни потребують і відпочинку на водах, і можливості зайнятися водними видами спорту, тому потрібно встановити певний порядок, що надасть можливість населенню користуватися водними ресурсами області без загроз для дотримання прикордонного режиму», - наголосив Вадим Філашкін.

Учасниками наради були розглянуті пропозиції до Інструкції та прийнято рішення її доробити. Після затвердження змін документ буде оприлюднено.