портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА очікує від органів місцевого самоврядування мобілізації доходів до бюджетів територіальних громад

Опубліковано 18 лютого 2021 року, 12:12

Мобілізація  доходів до місцевих бюджетів територіальних громад  стало  темою обговорення  на онлайновій нараді голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка з керівниками Департаменту фінансів Донецької ОДА, Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області, місцевих військово-цивільних адміністрацій, головами райрад та райадміністрацій, міськими, селищними, сільськими головами.

Очільник області акцентував увагу учасників зустрічі на необхідності чіткої організації спільної роботи у цьому напрямку.

«Дохідна частина місцевих бюджетів повинна бути реальною. Очікую від органів місцевого самоврядування вжиття усіх необхідних  законних заходів, які забезпечать збільшення надходжень до бюджетів територіальних громад. Адже одним з провідних принципів створення ТГ була їх спроможність - фінансова та організаційна»,  -  зазначив Павло Кириленко. 

Крім того, разом з учасниками наради проаналізували стан затвердження місцевих бюджетів, а також резерви надходжень до них платежів, зокрема, від землі, акцизного податку тощо.

На нараді йшлося й про шляхи поліпшення організації роботи центрів обслуговування платників податків. Представники Державної податкової служби запевнили, що відкриті до співпраці та готові за необхідності надавати консультативну допомогу.

Учасники наради домовилися опрацювати отриману інформацію та розробити чіткий алгоритм взаємодії усіх залучених у цей процес.