портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працівники "Води Донбасу" виявили порив на водоводі "Горлівка-Торецьк"

Опубліковано 05 серпня 2020 року, 16:41

Працівники компанії "Вода Донбасу" виявили порив на водоводі "Горлівка-Торецьк", який знаходиться на лінії зіткнення в важкодоступній для проїзду техніки місцевості.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

«Сьогодні о 15:30 працівники компанії "Вода Донбасу" та піротехніки ДСНС завершили обстеження ділянки водоводу "Горлівка-Торецьк" в районі шахти «Південна», за межами смт Південне Торецької міської ради. Виявили порив на водоводі (тріщина 1,2х0,05 м), який знаходиться на лінії зіткнення з тимчасово непідконтрольною територією, в важкодоступній для проїзду техніки місцевості»,  - написав очільник області. 

Станом на 15:40 роботи завершені, проведення ремонтно-відновлювальних робіт працівниками КП «Компанія «Вода Донбасу» заплановано на 6 серпня.

Нагадаємо, порив на водоводі "Горлівка-Торецьк" діаметром 900 мм стався у суботу, 1 серпня.  Через аварію більша частина Торецька - без централізованого водопостачання.

4 серпня внаслідок припинення подачі води по водоводу Горлівка-Торецьк відкрито надзвичайну ситуацію місцевого рівня. 

3 серпня силами ДСНС з двох пожежних гідрантів, встановлених на технічному водогоні, було організовано роздачу технічної води, а також місцевими органи влади здійснювалась роздача технічної води з резервуарів, які розташовані при котельнях «Торецьктепломережа».  Силами Головного управління та комунальними підприємствами здійснювався підвіз технічної та питної води до м. Торецьк та смт Північне.

З 4 серпня для підвозу питної води населенню від Головного управління додатково залучено 2 автоцистерни питної води ємністю 7,7 т. та 9,5 т.    

5 серпня силами Головного управління здійснено підвіз населенню 42,1 м3 питної води та 2,3 м3 технічної води. Підвезення води продовжується.