портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники трьох парламентів виголосили у Широкиному спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій РФ

Опубліковано 21 квітня 2021 року, 20:05

Представники українського, польського та литовського парламентів виголосили у Широкиному спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії.

Перший заступник Голови ВР України пан Руслан Стефанчук, віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата - Марія Гошевська, віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударґас сьогодні відвідали Маріупольський порт,  КПВВ "Гнутове" та селище Широкине. 

“Браття, ви не самі. Ми на власні очі сьогодні побачили проблему, яка є не лише вашою проблемою, а й проблемою всієї Європи і всього світу. Це не двусторонній конфлікт, це агресія однієї сторони, і ця сторона - Росія. Ми хочемо об'єднати усі наші зусилля, щоб цей конфлікт був погашений і щоб Україна відновила цілісність своїх кордонів. Ми побачили сьогодні страшну картину, і разом маємо це зупинити!", - такі слова підтримки Україні висловив пан Паулюс Саударґас, підсумовуючи перший день візиту віцеспікерів українського, польського та литовського парламентів до Донецької області. 

"На жаль, я бачила вже не одну війну. Я спостерігала війну не лише тут, в Україні, а й у Грузії. На мою думку, їх об'єднує дві речі: страшна гнітюча тиша, яка панує зараз там, де колись вирувало життя; і винуватець цього - Російська Федерація, саме вона принесла біль, руйнування і спустошення на ці землі", - сказала віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата - Марія Гошевська. 

У Широкиному представники трьох парламентів виголосили спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії, і скріпили цю заяву своїми підписами у розташуванні однієї з військових частин, які тримають лінію української оборони навколо Маріуполя. 

Перший заступник Голови ВР України пан Руслан Стефанчук подякував усім військовим - від рядових до генералів, які надійно обороняють Україну від агресора.