портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Предстоятель Православної церкви України провів богослужіння у маріупольській церкві, що увійшла до Книги рекордів України

Опубліковано 15 вересня 2020 року, 15:01

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній  відвідав у Маріуполі церкву святителя Петра Могили, яка у серпні увійшла до Книги рекордів України як єдиний храм у світі, повністю розписаний петриківським розписом.

Загальна площа розпису становить 500 погонних метрів, робота тривала від 15 червня до 15 вересня.

Оздоблення церкви здійснювалося спільнокоштом: понад 500 доброчинців із Маріуполя, всієї  України і навіть з-за кордону пожертвували на роботи близько 300 тисяч гривень. З технікою для здійснення робіт допомогли місцеві підприємці, з облаштуванням прилеглої території – Донецька обласна державна адміністрація.

Під час богослужіння у церкві Петра Могили митрополит Епіфаній традиційно помолився за українське військо, владу та визволення від російських загарбників.

«Ми є миролюбивою нацією і не прагнемо воювати, але нам потрібен лише справедливий мир, а не мир у неволі. На вівтар нашої незалежності вже покладено дуже багато, тому ми боремось і неодмінно переможемо», – сказав митрополит під час проповіді. 

У Мариуполі митрополит Епіфаній вручив нагороди за заслуги перед помісною Православною церквою України. Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко удостоєний Ордену святого рівноапостольного Володимира Великого III ступеня.