портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Продовжується відновлення психіатричної лікарні у Семенівці

Опубліковано 26 травня 2020 року, 12:30 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У селищі Семенівка поблизу м. Слов’янськ продовжуються роботи з відбудови психіатричної лікарні, яка зазнала суттєвих пошкоджень під час активної фази бойових дій у квітні-липні 2014 року. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«Лікарня була заснована у 1958 році, мала 6 лікувальних та 4 господарчі корпуси. Під час активної фази бойових дій у квітні-липні 2014-го два з них були повністю зруйновані, чотири суттєво пошкоджені. За допомогою міжнародних організацій, зокрема німецької федеральної компанії GiZ та Люксембурзького Червоного Хреста у 2016-му році було відкрито психотуберкульозне, а у 2017-му - дитяче відділення. Наразі коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету будуємо основний та адміністративний корпуси лікарні. А за допомогою Люксембурзького Червоного Хреста триває відновлення харчоблоку», - наголосив очільник області.

Директор КЛПУ «Обласна психіатрична лікарня м. Слов’янська» Юрій Смаль зазначив, що наразі роботи з відновлення адміністративного корпусу завершені на 70%, а головний корпус готовий на 90%.

За словами Павла Кириленка вартість відбудови головного корпусу лікарні становить 185 млн гривень, будівництво ж адміністративного коштуватиме 60 млн гривень. Очільник області зазначив, що обласна влада планує заново побудувати ще два зруйновані корпуси лікарні, наразі триває пошук джерел фінансування.