портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Протягом 2019 року понад 1,5 мільйони громадян отримали соціальні послуги та пільги

Опубліковано 23 січня 2020 року, 15:12 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Заклади системи соціального захисту населення Донецької області протягом 2019 року охопили понад 1,5 млн громадян, які користуються різними видами пільг, субсидій, компенсацій та адресної допомоги із загальним обсягом фінансування понад 6,2 млрд грн. Про це під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації повідомила директор департаменту соціального захисту населення Олена Токарева.

«Окрім безпосереднього надання та монетизації соціальних пільг, Донецькою облдержадміністрацією проводиться постійна робота з придбання житла для соціально вразливих категорій молоді, оздоровлення молоді, учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та їх сімей, учасників бойових дій, розвитку мережі соціальних офісів – Центрів надання адміністративних послуг», - наголосила вона.

Також під час виступу Олена Токарева розповіла про розвиток мережі соціально-реабілітаційних центрів та особливості їх функціонування. Вона зазначила, що міські та районні реабілітаційні центри фінансуються за рахунок місцевих бюджетів і наразі є потреба у створенні обласного реабілітаційного центру. Його проєктна вартість складає близько 5 млн грн, наразі тривають пошуки приміщення.

«Усі повинні докласти зусиль, щоб у містах та районах області з’явились реабілітаційні центри. Якщо немає потреби у великій вузькопрофільній установі, їх можна створювати на базі інклюзивно-ресурсних центрів, шукати можливість залучати спеціалістів до роботи з людьми з інвалідністю. Питання створення реабілітаційних центрів має бути вирішено найближчим часом», - заявив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Окремо очільник області наголосив, що органи місцевого самоврядування мають неухильно забезпечувати права людей з інвалідністю на отримання кваліфікованої допомоги та повноцінне життя у своїх громадах.