портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині ведеться робота з підтримки молоді

Опубліковано 23 січня 2020 року, 14:07 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

На засіданні колегії Донецької ОДА розглянули хід виконання Регіональної комплексної соціальної програми «Молодь і сім’я Донеччини» на 2016-2020 роки». Доповідачем виступила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна.

У 2019 році головним здобутками у сфері реалізації державної сімейної та молодіжної політики стало створення 13 молодіжних центрів. Фінансування цих заходів з обласного бюджету склало 6177, 3 тис. грн, з інших місцевих бюджетів – 11249,55 тис. грн.

За словами начальника управління, протягом червня-серпня 2019 року була забезпечена робота 4 наметових таборів, створених виконавчими органами Маріупольської, Краматорської, Мирноградської міських рад та Мар’їнської райдержадміністрації. Фінансування з обласного бюджету склало 1 млн 520 тис. грн., з бюджетів міст 1 млн 520 тис. грн.

«Сім’я є інтегральним розвитком суспільства, який відображає його моральний стан і є могутнім чинником формування демографічного потенціалу. У містах, районах, об’єднаних територіальних громадах проведено низку заходів з підвищення ефективності міжсекторального реагування та взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Зокрема, створено 9 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства», - зауважила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна.

Також вона додала, що з метою формування громадянської позиції молоді проведено 3 всеукраїнських та 1 міжнародний заходи, спрямовані на національне-патріотичне виховання. Надано та оновлено статус «багатодітна родина» 12478 сім’ям. За рахунок коштів обласного та районного бюджетів для багатодітної родини Великоновосілківського району придбано сімейний автомобіль. 

Крім того налагоджено механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи щодо виявлення, ідентифікації та перенаправлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми.