портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

П’ять громад у Донецькій області чекають на мобільні Центри надання адмінпослуг в рамках проєкту ПРООН

Опубліковано 28 липня 2020 року, 13:18

П’ять громад у Донецькій області отримають мобільні Центри надання адміністративних послуг в рамках відповідного проєкту Програми розвитку ООН (далі - ПРООН), наразі триває виготовлення машин. 

З 2019 року ПРООН на території області здійснюється реалізація Проєкту «Мобільні центри надання адміністративних послуг для уразливих груп населення на сході України», що фінансується урядом Канади. Бенефіціарами виступають Донецька та Луганська області.  Загальна вартість проєкту: 5 млн. канадських доларів.  

На території Донецької області шляхом конкурсного відбору визначено 5 цільових громад, яким за результатами реалізації проєкту буде передано мобільні центри надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП): міста Вугледар, Курахове, Маріуполь, Сіверська об’єднана територіальна громада Бахмутського району та Мар’їнський район.

Розроблено маршрути роботи мобільних ЦНАП, які охоплюватимуть понад 100 локацій (73% з яких є невеликими сільськими населеними пунктами з кількістю мешканців до 1000 осіб), а також чотири КПВВ: Гнутове, Майорськ, Мар’їнка, Новотроїцьке. Наразі здійснюється розробка нової геолокалізованої інформаційної платформи та мобільного додатку (до складу якого входитиме система SMS оповіщення), що дозволить користувачам легко знайти інформацію про відповідні адміністративні та регуляторні процедури, відстежити місцезнаходження мобільних ЦНАП, а також надати зворотній зв'язок про отримані послуги.

Станом на 27 липня 2020 року триває виготовлення машин мобільних ЦНАП. Заплановано 2 етапи передачі ЦНАП органам місцевого самоврядування:

-              перший етап - Мар’їнський район, Сіверська міська об’єднана територіальна громада Бахмутського району та місто Маріуполь. Строк: серпень – вересень 2020 року.

-              другий етап – міста Вугледар та Курахове. Строк: кінець 2020 року.

Два сучасні мобільні ЦНАП навесні вже отримали Очеретинська селищна рада та місто Торецьк. Вони надають послуги населенню, яке проживає у віддалених населених пунктах, що мають увійти у склад Торецької та Очеретинської  громад у жовтні 2020 року.  Тоді передача мобільних ЦНАП була організована ПРООН в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та Проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та врядування» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Кожен автомобіль має два робочих місця для адміністраторів, обладнаних комп'ютерною технікою, програмним забезпеченням, портативним сервером та доступом до мережі інтернет; два мобільні кейси – мобільний кейс-ЦНАП і кейс для енергоаудиту; відеоспостереження; GPS навігацію; два види автономного опалення, вентиляцію, кондиціонер, підключенням до зовнішніх джерел енергії, автономний санвузол з гарячою та холодною водою, мобільний ліфт-пандус для осіб з інвалідністю та маломобільних верств населення та зону очікування. Також у мобільних ЦНАПах передбачені дистанційні робочі місця для фахівців Пенсійного фонду, юстиції, соціального захисту, УСНЗ та інших служб.

Вартість двох машин разом із повною комплектацією обладнання та навчанням спеціалістів складає близько 115 тисяч доларів США.