портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Реформа медицини - пріоритетний напрямок

Опубліковано 05 грудня 2018 року, 17:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Наразі, в рамках президентської програми розвитку медицини у сільській місцевості затверджені до фінансування 23 проекти з розбудови амбулаторій на загальну суму майже 120 млн. грн. Ще 11,5 млн. грн. спрямуються не закупівлю автомобілів для цих амбулаторій. Відновлюються роботи та розвиваються обласні заклади охорони здоров’я – травматологічна та психіатрична лікарні, обласний госпіталь для ветеранів війни та центр боротьби зі СНІДом.

Підтримка третинного рівня охорони здоров’я підтверджується реалізацією низки проектів з розбудови лікарні інтенсивного лікування у Маріуполі зі створенням  сучасних відділень екстреної медичної допомоги та анастезіології

У первинній ланці відкрито 15 нових амбулаторій та 5 фельдшерських пунктів, на вторинному рівні – 9 кабінетів комп’ютерної томографії, а також спеціалізовані відділення у Краматорському онкологічному диспансері та Маріупольській лікарні швидкої допомоги.

Окремою ланкою розвитку є медичне забезпечення захисників України – у Слов’янську планується створення кризового центра реабілітації учасників АТО та їх сімей.Також, планується створення багатопрофільної лікарні та перинатального центру у Краматорську, обласної дитячої лікарні – у Слов’янську, нейро-судинного центру – у Дружківці.