портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Річний тариф на газ для населення запрацює в Україні з 1 травня

Опубліковано 30 квітня 2021 року, 09:13

Уряд впроваджує річний тариф на газ, який захищає населення від сезонних стрибків цін, але при цьому зберігає конкуренцію та ринок газу.

Торік в Україні запрацював ринок газу, але олігархічна монополія на цьому ринку призвела до невиправданого зростання цін.  

Річний тариф запрацює з 1 травня цього року і буде автоматично підключений всім споживачам. У НАК “Нафтогаз України” цей тариф становить 7,96 грн/куб.м з ПДВ і не змінюватиметься до кінця опалювального сезону 2022 року. За цим тарифом споживачі заплатять майже на 60% менше, ніж за місячним тарифом регіональному газзбуту.

Такий підхід до ціноутворення схвалює і МВФ, адже він захищає населення і підтримує економіку держави.

«Важливо, що річний тариф сприятиме розвитку конкуренції на ринку, а отже і подальшому зниженню цін. А споживачі завжди матимуть право змінити свого постачальника, якщо хтось запропонує вигідніші умови. Закликаю всіх ретельно ознайомитись з умовами постачальників газу на сайті та подбати про свій добробут уже зараз», -  зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.