портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ростислав Замлинський представив у Краматорську економічну стратегію розвитку Донецької та Луганської областей

Опубліковано 17 вересня 2020 року, 10:15

Перший заступник  міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський представив сьогодні у Краматорську економічну стратегію розвитку Донецької та Луганської областей та разом з представниками місцевої влади обговорив проблемні питання.

У Краматорську Ростислав Замлинський зустрівся з першим  заступником голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Морозом,  представниками структурних підрозділів ОДА, головами РДА та міськими головами Донеччини.

«Ми вважаємо, що та ситуація, яка сталася – це додаткові можливості для розвитку регіону.  Ми розуміємо те, що не зможемо відбудувати таку модель економіки, яка працювала до 2012 року включно.  У 2012 року, наприклад,  Донецька область – це було майже 20% валового внутрішнього продукту країни, це було трошки більше 20% експортного потенціалу. Ми розуміємо, що зараз ми не можемо цього повернути за рік-два-три. Час іде, а найважливіше -  людям треба дати бачення, що робити далі  й як їм заробити на життя, що б не відбувалося.  Ми розуміємо, що виключно це тримати на бюджеті – не зовсім неправильно»,  - сказав перший заступник  міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Він констатував, що йдеться «не про документ, а про гіпотези, тренди, свого роду пропозиції, над чим треба працювати».

«Ми говоримо про те, що ті кошти, які генеруються на місцях, вони повинні знову ж таки реінвестуватися  місцевою владою в економічний розвиток… Основою економічного зростання повинні стати місцеві громади»,  - зазначив Ростислав Замлинський.

Окремо він зупинився на вугільній галузі, проблеми якої актуальні для Донеччини та Луганщини.  

«Зараз економіка Донеччини повністю готова до трансформації. Проблемні вугільна промисловість та монополія енергетичної сфери. Світ змінюється, треба створювати ланцюги доданої вартості», - наголосила директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької ОДА Оксана Головко.