портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рятівники та енергетики ліквідують наслідки негоди на Донеччині: ситуація контрольована

Опубліковано 09 червня 2021 року, 10:02

Особовий склад  Головного управління ДСНС України у Донецькій області ліквідує наслідки негоди на Донеччині.

Протягом минулої доби на території Донецької області були значні та тривалі опади у вигляді дощів. Наразі ситуація на Донеччині контрольована. 

Станом на ранок 9 червня силами Головного управління здійснено 21 залучення до ліквідації наслідків негоди на території Маріупольського району.

Зокрема  відкачано 3288 м куб.  дощової води з території 26 приватних домоволодінь, 1 підвального приміщення апеляційного суду, 2 підвалів багатоповерхівок та з відкритих територій трьох вулиць м. Маріуполь; витягнуто 8 автомобілів із затоплених ділянок відкритих територій міста.

 О 21:30  8 червня надійшла інформація про підтоплення внаслідок сильної зливи двох приватних житлових будинків в смт Мангуш Маріупольського району.

По прибуттю до місця виклику рятівники встановили, що в одному з будинків вода досягла рівня близько 1,5 м. В будинку знаходилось троє осіб (жінка 1959 р.н., жінка 1988 р.н., дитина 2007 р.н.).

Рятувальники Головного управління за допомогою власних сил винесли людей з затопленого будинку. Врятовані медичної допомоги не потребували, наразі вони знаходяться вдома у рідних.

На ранок 9 червня роботи продовжуються за двома адресами (територія ресторану «Вімарко» та відкрита територія напроти Донецької митниці) в м. Маріуполь. Від Головного управління залучено 15 осіб  та 4 одиниці техніки, від комунальних служб Маріуполя залучено 4 особи та 1 одиниця техніки.

 Наразі без електропостачання у Маріуполі залишаються 25 582 осіб.  Відключень об’єктів критичної інфраструктури немає.   Для проведення ремонтних робіт по відновленню електропостачання залучено 6 осіб та 3 одиниці техніки ДТЕК «Донецькі електромережі».

Інформації щодо ускладнення погодних умов на території Донецької області не надходило.