портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рятувальники Донеччини та патрульні провели операцію «Маячок»

Опубліковано 14 лютого 2020 року, 12:08 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

Дуже часто водії на дорогах ігнорують правила надання переваги в русі кареті “швидкій допомоги”, пожежній техніці, або співробітникам поліції, які поспішають на виклик з включеними сигналами та проблисковими «маячками». Неуважність і байдужість водіїв призводить до того, що рятувальникам або кареті «швидкої», які їдуть на виклик, надзвичайно важко вчасно потрапити до місця призначення. Хоча нерідко саме від оперативності цих служб залежить людське життя.

Тому, з метою перевірити, чи дають водії перевагу в русі автомобілям з включеними спецсигналами, і для того, щоб ще раз нагадати їм, що втрачені хвилини можуть коштувати людського життя, 13 лютого рятувальники Донеччини спільно з патрульними провели акцію “Маячок” у містах Маріуполь та Краматорськ.

Під час проведення заходу, пожежний автомобіль з увімкненими спецсигналами рухався по вулицях міста, за ним на відстані слідував екіпаж патрульної поліції. Як показав рейд, під час слідування спецавтомобілів із увімкненими звуковими та світловими сигналами переважна більшість водіїв поступалася дорогою, проте були і такі, що їх ігнорували, продовжуючи свій рух без змін. По факту порушення правил дорожнього руху виявлених порушень, даним автомобілістам-порушникам довелося спілкуватися з патрульними поліцейськими.

Подібні спільні відпрацювання і надалі будуть проводитися на Донеччині, аби періодично нагадувати водіям про важливість дотримання правил дорожнього руху, особливо у частині перешкоджання рятувальним службам.