портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Санітарно-епідемічні вимоги до суб’єктів господарювання в умовах адаптивного карантину

Опубліковано 15 жовтня 2020 року, 14:25

Засновники/суб'єкти господарювання повинні здійснювати оцінку ризиків щодо спроможності закладу забезпечити належне виконання цих рекомендацій, у тому числі щодо наявності підготовленого персоналу, матеріально-технічного забезпечення та враховувати їх при прийнятті рішень щодо відновлення роботи в умовах карантину.

 Суб'єкт господарської діяльності/ засновник повинен забезпечити:

•   працівників п'ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;

•   навчання працівників правилам використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації та контроль над дотриманням цих правил;

•   наявність рідкого мила та паперових рушників в санвузлах;

•   інформування щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу, при проведенні телефонних записів та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

•   дезінфекцію поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять;

•   вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів;

•   провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня;

•   централізований збір використаних засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

•   недоступність контейнерів (урн) для використаних ЗІЗ, запасів дезінфікуючих засобів та засобів для прибирання для дітей;

•   тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику, визначених відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)», затверджених наказом МОЗ України від 28.03.2020 № 722.

Працівники повинні:

•  регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 2 години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо;

•    утримуватись від контактів з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань - кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо;

•    самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.