портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Шановні книговидавці!

Опубліковано 28 січня 2019 року, 12:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Доводимо до вашого відома, що департамент здійснює заходи щодо підтримки вітчизняного книговидання, видання творів місцевих авторів.

Для розгляду відповідних питань в облдержадміністрації створено комісію з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження в Донецькій області.

Якщо ви бажаєте видати своє видання за рахунок коштів обласного бюджету, пропонуємо Вам подати заявку на розгляд Комісії.

Наразі триває прийом заявок. Комісія розглядатиме пропозиції, що надійшли до 30 травня поточного року та приймає відповідні рішення, заявки, що надійшли після 30 травня, розглядаються у наступному році.

Заявки приймаються як від самих авторів, так і від районних державних адміністрацій, громадських об’єднань, видавництв, творчих об’єднань, тощо.

В заявці має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові автора (авторів), укладача (укладачів), представника юридичної особи, контактний телефон і адреса місцезнаходження юридичної особи, актуальність видання, його значущість.

До заявки має бути додано макет видання в електронному вигляді (на оптичному диску, USB – накопичувачі тощо) та за наявності в друкованому, орієнтовна вартість видання (кошторис), вартості видавничої підготовки, вартості виготовлення, рецензії або відгуки.

Макет видання разом з заявкою, кошторисом, рецензією або відгуком направляються у паперовому та електронному вигляді на адресу департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації (м. Краматорськ, вул. Олекси Тихого,6) та на електрону адресу (e-mail: litvinovaangelina29@gmail.com), з позначкою «Підтримка книговидання».

До плану замовлення включаються видання, що висвітлюють актуальні теми в контексті історії регіону, сприяють розвитку культури, освіти і науки, зміцненню науково-технічного та інвестиційного потенціалу держави, інтеграції України до європейського та світового співтовариства, вихованню підростаючого покоління, задовольняють читацький попит, відповідно до даних провідних бібліотек регіону, видання для дітей та юнацтва, видання національно-патріотичного спрямування; музична література; довідкові та інформаційні видання (енциклопедії, словники тощо).

До Плану включаються також презентаційні видання та приурочені до відзначення знаменних, пам’ятних дат у житті країни і області, до ювілеїв видатних постатей Донеччини, іміджеві видання, книги-переможці всеукраїнських та обласних літературних конкурсів.

Контактна особа - Литвинова Ангеліна Олександрівна, головний спеціаліст відділу інформаційно-комунікаційних технологій управління інформаційних комунікацій департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, м. т. 0952004259.