портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Схвалено виплату майже 4,4 млн гривень компенсації за житло, зруйноване на Донеччині в результаті російської агресії

Опубліковано 19 січня 2021 року, 18:13

Виплати компенсацій для 16 осіб на суму майже 4,4 млн гривень призначено за результатами роботи комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.  Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

«З початку цього року ми схвалили 16 заявок на отримання компенсацій за зруйноване житло. До переліку потрапили як приватні будинки, так і квартири у багатоквартирних будинках. Ми й надалі будемо робити все можливе, щоб люди отримали компенсації», - зазначив заступник голови Донецької ОДА.

Позитивні рішення комісії щодо надання компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, охопили населені пункти Широкине, Зайцеве, Славне, Новгородське, Північне, Миколаївка, Слов’янськ.

Нагадуємо, що Урядом на засіданні 2 вересня 2020 року було прийнято постанову № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації».

Компенсацію за зруйноване житло можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.