портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сільські амбулаторії Донеччини отримали 23 автомобілі

Опубліковано 26 листопада 2019 року, 16:58 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулось вручення службового автотранспорту медичним працівникам закладів охорони здоров’я первинного рівня, які працюють у сільській місцевості. Участь у заході взяв заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников та директор департаменту охорони здоров’я Юрій Узун. Це дуже важлива подія для сільської медицини. У 2018 році Уряд країни запланував амбітний проєкт «Сільська медицина». Для цього Верховна Рада України прийняла закон про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості. Цей закон є частиною медичної реформи та дає місцевій владі можливість проблеми сільської медицини. Особливо це важливо для мешканців Донеччини, адже 25% населення регіону проживає в сільській місцевості.

«В області запроваджено будівництво 21-го об’єкту охорони здоров’я. Загальна вартість складає понад 158 млн. гривень. Попереду ще 6 нових об’єктів. Також здійснюється закупівля медичного обладнання для медичних закладів у сільській місцевості на загальну суму 18 млн. гривень. Нині придбано 23 Renault Duster вартістю 495 тис. гривень кожний. Загальна вартість придбаних авто – 11 млн. 385 тис. гривень. Це зроблено за кошти державного бюджету. Вважаю, що в кожному районі та об’єднаній громаді має бути нова амбулаторія з власним автотранспортом та досвідченими лікарями», - підкреслив заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников. 

Директор департаменту охорони здоров’я Юрій Узун наголосив, що якість медичної допомоги залежить від мобільності лікаря, який працює в амбулаторії, тому наявність автомобільного транспорту є ключовою.

«Ми бачимо, як трансформується охорона здоров’я на селі. І це не останній автомобіль, який буде придбаний для села. Впевнений, що ситуація з медициною на селі повністю зміниться, коли молоді лікарі поїдуть працюватиме у сільську місцевість, маючи достойну заробітну платню та умови праці», - сказав Юрій Узун.