портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Слов’янська школа-інтернат для дітей з вадами зору отримала спеціалізоване обладнання

Опубліковано 17 грудня 2020 року, 12:50

Спеціалізоване обладнання для уроків інформатики отримала Слов’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для незрячих та слабозорих дітей №23 напередодні Дня Святого Миколая.

Це обладнання дозволяє друкувати тексти шрифтом Брайля, об’ємні тактильні зображення, працювати з комп’ютерною технікою, озвучувати друковані тексти тощо.

«Зараз у школі проходять навчання 140 дітей, 31 з них знаходиться на повному пансіоні. Тут навчаються діти з усієї області. Цього року Кабінет міністрів виділив субвенцію саме для таких закладів – 5 мільйонів 962 тисячі гривень. Це дозволило суттєво оновити матеріальну базу і придбати сучасне обладнання. Поставки обладнання ще продовжуються, паралельно йдуть налагоджувальні роботи. До кінця року ми завершимо всі необхідні процедури», - розповіла заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Вихованці інтернату влаштували для почесних гостей невеликий концерт, під час якого діти з вадами зору продемонстрували свої вокальні та хореографічні таланти.  Гості передали учням та школі подарунки та у відповідь отримали ялинкові прикраси, які діти зробили власноруч.

«Від імені голови Донецької ОДА Павла Кириленка щиро вітаю всіх з зимовими святами – Днем Святого Миколая, Новим Роком та Різдвом Христовим. Ці чарівні свята чекають не тільки діти, а й дорослі, бо саме у ці дні здійснюються всі найзаповітніші мрії, Бажаю вам міцного здоров’я, радості, щастя. А ще бажаю, щоб у кожній оселі обов’язково був мир та спокій», сказала Юлія Костюніна.