портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Співпрацю чотирьох областей обговорили у межах проекту «Змінимо країну разом»

Опубліковано 29 січня 2020 року, 15:15

Протягом 29 – 30 січня 2020 року на Львівщині перебувають делегації з Луганської, Донецької та Івано-Франківської областей. У межах візиту  порушать питання плану заходів щодо реалізації Меморандуму про співпрацю у рамках Програми «Змінимо країну разом», що передбачає розширення території Програми. 

«Львівська область щиро і гостинно зустрічає гостей. І, що найбільш приємне, така ж вона і в співпраці з колегами. Ми раді реалізовувати спільні проєкти, які відкривають між нами нові перспективи для розвитку не тільки нашого регіону, а й усієї держави. Донецька область завжди відкрита, готова до нових досягнень. Лише спільними зусиллями ми змінимо країну на краще», – зауважила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Під час візиту відбувся круглий стіл, де обговорили досвід реалізації проєктів в рамках конкурсів освітніх, культурних та медійних обмінів в межах Програми, проект «Схід і Захід разом» та екологічну політику Львівської та Донецької областей.

 «Львівщина має за честь зустрічати гостей з усієї країни. Ми маємо чим пишатися і завжди більше виграємо будучи єдиними і роблячи спільні проекти. Дуже раді, що можемо обмінятися досвідом у сфері культури, освіти та адміністрування. Львівщина є лідером у реалізації різних проектів. Учора на конкурсі місцевих ініціатив ми побили певні рекорди і приємно, що люди на місцях хочуть змінювати свої громади і покращувати своє життя», - зазначив під час зустрічі заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Із 2018 року "Єврорегіон Карпати - Україна" реалізує програму "Змінимо країну разом", що передбачає проведення конкурсів міжрегіональних обмінів в освітній, культурній і медійній сфері між Львівщиною та Луганщиною. 

«Такі ініціативи уже стали доброю традицією, а долучення Донеччини та Іванофранківщини до нашого кола -  абсолютно логічний процес. Хоч нас об’єднала війна, у нас є хороші перспективи. Наша спільна справа працювати над розвитком країни. Сьогоднішня зустріч стане відправною точкою, коли ми рушимо вперед з новими силами», - наголосила заступник голови Луганської ОДА  Катерина Безгинська.

 За словами в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, Іванофранківщина зовсім нещодавно приєдналася до проєкту, але ми вже активно включаємось у процес. Це безумовно шанс об’єднати людей та країну. Нас довгі роки намагались роз’єднати на ґрунті історії, релігії та мови. Перед нами стоять значні виклики, але тільки спільно ми зможемо їх подолати. Він також додав, що зараз маємо шанс зберегти країну єдиною.

Меморандум про співпрацю в рамках Програми «Змінимо країну разом» між Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Донецькою обласною державною адміністрацією, компанією ДТЕК – DTEK та Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» було підписано в рамках конференції “Співпраця задля розвитку”, що відбулася 9-10 грудня 2019 року в селі Плав’я.

За інформацією пресслужби Львівської ОДА