портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стартував прийом заявок на здобуття премії «Українська книжка року»

Опубліковано 01 серпня 2019 року, 09:35

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії «Українська книжка року». Заявки разом із виданням приймають до 15 листопада.Премія присуджується в трьох номінаціях:
- за видатні досягнення у галузі художньої літератури – книжковому виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури;

- за вагомий внесок у розвиток українознавства – книжковому виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню, виданню іншого твору україністики;

- за сприяння у вихованні підростаючого покоління – книжковому виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільників, учнів чи студентів.

На здобуття премії висуваються книги українською мовою, що видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії. Видання, висунуті на здобуття премії, мають бути довершені за змістом та видані на високому художньому і поліграфічному рівні.

Диплом лауреата премії видається кожному із співавторів твору. Лауреатам премії виплачується грошова частина премії, розмір якої становить  100 тисяч гривень. При цьому 50 відсотків грошової частини премії виплачується авторові твору (співавторам у рівних частках, якщо інше не передбачено в угоді між ними), 50 відсотків - видавництву або видавничій організації.

Заявка на участь у конкурсі подається Держкомтелерадіо до 15 листопада 2019 року разом із виданням. Вона повинна містити інформацію про видання, що висувається на здобуття премії, автора (співавторів) виданого твору, видавництво або видавничу організацію, рік видання, тираж, обґрунтування висунення видання на здобуття премії, анотацію на видання. Висунення видань на здобуття премії здійснюється з дотриманням законодавства про інтелектуальну власність.

Заявку та видання (в 2-х примірниках) з поміткою «Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» слід надсилати на адресу Держкомтелерадіо: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. Контактні телефони: 278-03-11, 279-59-61.