портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Суть Євромайдану – це захист та боротьба за людську гідність, громадянські права та свободи», – Юлія Костюніна

Опубліковано 21 листопада 2019 року, 17:17 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

21 листопада в Донбаській державній машинобудівній академії відбулась інформаційно-просвітницька акція «Вільні творити майбутнє» до Дня Гідності та Свободи. Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Юля Костюніна, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Наталія Чукова, керівництво облдержадміністрації, начальник центру операції Об’єднаних сил підполковник Євген Малахов, громадський і політичний діяч, комендант Майдану під час Революції гідності, член Ради Майдану, Міністр молоді та спорту України 2014 - 2019 років Ігор Жданов, фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу розвитку та комунікацій Національного Музею Революції Гідності Северин Наливайко, викладачі та студенти вишу.

Для присутніх презентували виставку стендів та книг до Дня Гідності та Свободи, відеоролик про події Революції Гідності. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв України.

Заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна нагадала про історичну появу свята.

«З 2014 року 21 листопада ми відзначаємо цей день, однак ця дата має глибокі історичні коріння. Студентська молодь завжди були рушійної силою суспільства і її найбільш прогресивною частиною, активним учасником державного будівництва. Досвід України та країн Європи свідчить, що саме молодь найшвидше організовується та перша готова вставати на захист прав, свобод громадянина, відстоювати незалежність та суверенітет своєї держави. Сьогодні річниця Революції Гідності, 6 років тому, студенти стали основною силою, які вийшли на захист Європейського вибору держави. 30 листопада – 1 грудня 2013 року українське суспільство зрозуміло: суть Євромайдану полягає не тільки у виборі між Європейським Союзом (ЄС) та Росією, а в захисті та боротьбі за людську гідність, громадянські права та свободи», – зауважила заступник очільника області.

Після офіційної зустрічі студентів очікувала неформальна бесіда з учасниками заходу.