портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті модернізують ще 7 будинків

Опубліковано 13 серпня 2019 року, 17:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Бахмуті продовжується термомодернізація багатоквартирних житлових будинків коштом обласного бюджету. Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

Очільник області повідомив, що наразі тривають роботи з утеплення семи багатоповерхівок у мікрорайоні «Західний» міста Бахмут. Для реалізації проекту з обласного бюджету спрямовано 42,8 млн грн. За ці кошти буде відремонтовано покрівлі, під’їзди, утеплено торці будинків та вуличні фасади, оздоблено та облицьовано балкони тощо.
За словами Павла Кириленка, підтримка була надана Бахмуту через те, що це перше місто, яке повномасштабно впровадило програму «Теплий дім». У 2008 році міська влада розробила пілотний проект на модернізацію цілого мікрорайону: зміну схеми теплопостачання, будівництво 6 газових мінікотелень, термомодернізацію 40 будівель (37 житлових будинків та 3 освітніх закладів). Цю програму місто реалізує з 2008 року.
У 2016-му Бахмутська міська рада на прохання Донецької обласної державної адміністрації сформувала перелік з 15 об’єктів зі своєї програми для модернізації їх коштом обласного бюджету - за рахунок переміщених коштів з тимчасово непідконтрольних Україні територій.

«У 2018 році роботи з термомодернізації 8 будинків з цього переліку були завершені. На них витратили 34,7 млн грн. Цього року в роботі - ще 7 об’єктів. Після їх реалізації рівень енергоефективності будівель значно підвищиться, а витрати на тепло зменшаться на 20-30 відсотків: у модернізованих будинках люди вже відчули це по своїм платіжкам», - заявив Павло Кириленко.

Також очільник області закликав міських голів активніше й серйозніше підходити до питань енергоефективності житлово-комунального господарства. Павло Кириленко наголосив, що поки що певні кроки у напрямку термомодернізації та енергозбереження крім Бахмуту робить Маріуполь, але це має стосуватися кожного населеного пункту області.