портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті відкрилася філія відділення гемодіалізу

Опубліковано 18 серпня 2020 року, 09:58

Філія обласного відділення амбулаторного гемодіалізу  почала функціонувати у Бахмуті. 

Обласна державна адміністрація, адміністрація КНП «ОТМО м. Краматорськ» неодноразово отримували звернення від хворих, які мешкають в Бахмуті та Бахмутському районі, з проханням відкрити  філію відділення.

«Відтепер 16 хворих на хронічну ниркову недостатність, які мешкають у м. Бахмут та Бахмутському районі, будуть мати можливість не їхати понад годину до Краматорська, а проходити відповідну процедуру фактично за місцем свого помешкання», - сказав заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников під час відкриття філії відділення.

Філія знаходиться на площах, орендованих у КНП «Бахмутська багатопрофільна лікарня». Вона розрахована на 8 (вісім) діалізних місць, яких цілком достатньо на потреби м. Бахмут та Бахмутського району.

На відкриття філії було використано фінансування із обласного бюджету на загальну суму 450 000 грн. Кошти направлено на придбання витратних матеріалів, лікарських засобів, меблів, медичної техніки тощо. Також було залучено позабюджетне фінансування. Дооснащення відділення триває.  

У подальшому, у зв'язку з постійним  зростанням кількості хворих на хронічну ниркову недостатність планується переведення філії на цілодобовий режим роботи.

Загальна кількість хворих, яку зможе обслужити філія при умові двозмінної роботі, складає приблизно 35 хворих. 

Нагадаємо, обласне відділення амбулаторного гемодіалізу було відкрите у Краматорську 7 серпня 2017 року. З метою максимального наближення надання медичної допомоги до пацієнтів, та враховуючи вразливість одного обласного відділення діалізу на всю територію Донецької області, по численним запитам хворих були відкриті філіали відділення у м. Мирноград, та с. Велика Новосілка. Ці філіали заповнені майже на 100% від їх ємності. На цей час у відділенні на лікуванні перебувають 220 хворих (при відкритті відділення було 90 хворих), із них 167 хворих - у відділенні амбулаторного діалізу, розташованому у м. Краматорськ, 34 хворих - у сателітному центрі м. Мирноград, та 19 хворих - у с. Велика Новосілка.