портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті завершується реконструкція обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру

Опубліковано 08 липня 2020 року, 16:59 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Знаходяться на завершальному етапі роботи з реконструкції комплексу будівель для обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, що після переміщення з Донецька відновлює повноцінну діяльність у місті Бахмут на базі колишнього державного закладу «Вузлова лікарня станції Артемівськ державного підприємства «Донецька залізниця».   

З поточним станом реалізації проєкту 7 липня ознайомилися заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Так, на сьогодні за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету в головному корпусі та гуртожитку зроблено всі види внутрішніх та зовнішніх робіт, об’єкти мають елементи доступності для маломобільних груп населення. У диспансері передбачено розміщення палатного відділення на 8 ліжок, діагностичного та реабілітаційного відділень, хірургічного блоку, рентгенівського кабінету, залу лікувальної фізкультури, кабінетів механотерапії, фізіотерапії, з масажу; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінетів лікарів – кардіолога, ортопеда-травматолога, гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психотерапевта, невропатолога, стоматолога. У гуртожитку на 8 кімнат проживатимуть медичний персонал та лікарі, а також тимчасово розміщуватимуться спортсмени.

Готовність будівлі для майбутньої водолікарні на сьогодні складає 85%. Завершуються облаштування чаші для басейну, укладка плитки, монтаж систем вентиляції та кондиціювання, на 60% виконано внутрішні опоряджувальні роботи. Для якісного відновлення спортсменів тут передбачається наявність басейну, сауни, інфрачервоної сауни, ванного відділення.

Окрім цього, у рамках реалізації інфраструктурного проєкту збудовано тенісний корт, парковку на 8 автомобілів, завершується облаштування гаражу, тривають роботи щодо налагодження зовнішнього електропостачання. Благоустрій території виконано на 95%, без врахування асфальтування – остаточного етапу робіт.

Нагадаємо, що обласний лікарсько-фізкультурний диспансер має за мету надання медичної допомоги населенню в частині проведення профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із зайняттям фізичною культурою і спортом. У його завдання входить контроль над функціональним і фізичним станом спортсменів різного віку – від дітей, які роблять перші кроки в спорті, до провідних атлетів. По завершенню комплексної реконструкції та встановлення сучасного медичного обладнання диспансер стане першим подібним в Україні.