портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області відкрито два нових молодіжних центри

Опубліковано 12 липня 2019 року, 12:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

11 липня в рамках реалізації проекту «Гідна країна для гідних людей» в Донецкій області відкрито два нових молодіжних центри.

У цей день у Званівській ОТГ відбулось відкриття молодіжного центру «Freedom».  Ремонт у будівлі не проводився понад 30 років. У 2018 році було виділено 1,4 млн грн з обласного бюджету на ремонтні роботи та 1,3 млн грн з районного бюджету на створення та функціонування молодіжного центру. На кошти обласного та місцевого бюджету замінено дах, проведено електричне опалення та створено сучасний молодіжний простір.

Молодь Званівської громади зможе реалізовувати проекти для розвитку громади, займатися неформальною освітою та просто пити каву з новенької кавомашини в приміщенні з гарним ремонтом та сучасним обладнанням.

Як зазначила присутня на святі начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна, проект «Гідна країна для гідних людей» започатковано саме для того, щоб молодь Донецької області мала змогу розвиватися в будь-якому місці Донецької області, не зважаючи, чи то велике місто, чи то невеличке село. І такі вільні простори сприятимуть тому, щоб молоді люди залишалися в громадах та могли змістовно та цікаво проводити вільний час, отримували якісну неформальну освіту на місцях.

Ще один молодіжний центр в цей день відкрито у Покровську. Центр створено на базі школи № 4.

Старенькі майстерні, якими майже не користувалися, перетворилися на місце для розвитку молоді. Цей центр цікавий тим, що це перший молодіжний мотоцентр. На базі простору розпочала свою роботу мотошкола Валерія Доценко. На свято зібралося дуже багато людей, приїхали привітати спортсмени-мотоциклісти з багатьох міст області.

У молодіжному центрі проходив перегляд кінофільму для соціально вразливих підлітків за участі інспекторів ювенальної превенції м. Покровська, працювала бібліотека, де проходив майстер-клас для підлітків та були показові виступи вихованців мотошколи.

Голова Покровської міської ради Руслан Требушкін привітав мешканців міста з цією подією та зазначив, що до цього відкриття долучилося дуже багато людей – це і міська влада, і управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА і просто небайдужа громадськість.

Валерій Доценко подякував усім, хто допоміг втілити його мрію у життя і зазначив, що відкриття мотошколи – визначна подія не тільки для спортсменів області, а й усієї країни.

На створення центру було витрачено 5 835, 2 тис. грн., з них 1 200,0 тис.грн. – кошти обласного бюджету на здійснення ремонтних робіт та 4 635,2 тис.грн. – співфінансування місцевого бюджету (з них 4 222,2 тис.грн. – на ремонтні роботи, 413,0 тис.грн. – на придбання меблів).