портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області визначать терміни завершення будівництва 49 об’єктів

Опубліковано 24 вересня 2019 року, 16:21 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Донецька облдержадміністрація має визначити чіткі терміни завершення виконання 49 проєктів, що були профінансовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Про це під час колегії Донецької ОДА заявив голова ОДА Павло Кириленко.

В.о. директора департаменту економіки Галина Чурікова повідомила присутнім, що з 49 проєктів, профінансованих протягом 2017 – 2018 років за кошти ДФРР, наразі на стадії реалізації знаходиться 36.

«Загальна вартість усіх незавершених проєктів наразі перевищує 850 мільйонів гривень. На наступний рік подані заявки на фінансування 50 об’єктів вартістю близько мільярда гривень. При цьому ступінь готовності об’єктів коливається від 30 до 99 відсотків. Наголошую, що необхідно докласти максимум зусиль, щоб якомога швидше завершити ці проєкти», - заявила вона.

Очільник області зауважив, що департамент економіки має чітко визначити умови, за якими будуть оцінювати реалізацію проєктів.

«Особисто я буду звітувати перед Урядом за використання коштів ДФРР. Тому департамент економіки має чітко визначити терміни завершення усіх розпочатих проєктів та обсяги їх фінансування. Ми знаємо усі проблемні питання та готові допомогти їх вирішувати», - заявив Павло Кириленко.

Галина Чурікова також зауважила, що за рахунок ДФРР в основному будуються соціально важливі об’єкти – школи, лікарні, центри надання адміністративних послуг, спортивні об’єкти тощо. Вона наголосила, що через невиконання умов ДФРР та обласної влади подальше фінансування розпочатих проєктів може перейти до місцевих бюджетів.