портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську завершився перший день Міжрегіонального форуму Громадських Рад

Опубліковано 24 вересня 2019 року, 20:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

24 вересня в Святогірську завершився перший день Міжрегіонального форуму Громадських Рад «Громадські платформи впливу на прийняття рішень». Участь у ньому взяли заступник директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Ольга Ігнатенко, голова Громадської Ради при Донецькій облдержадміністрації Ірина Степанова, представники громадських рад, органів місцевого самоврядування, виконавчих органів влади, громадські активісти, експерти та представники ЗМІ.  

Перший день мав теоретично-дискусійний характер. Під час заходу розглянули питання реалізації проекту «Добре врядування та залученість громадян на території Східної України»: реальні умови та ризики, дорожня карта з реалізації кращих практик е-демократії на Сході України, досвід UN RPP в реалізації підходу громадської безпеки і соціальної згуртованості, перспективи та виклики громадянського суспільства. 

Також цього дня розглянули проблеми розбудови інституту Громадських Рад в сучасних умовах на регіональному рівні, Всеукраїнської ради голів громадських рад, стратегії розвитку громадянського суспільства, моніторили стан Громадських Рад в Донецькій та Луганській областях, обговорювали перспективи розвитку місцевого самоврядування в умовах реформ та зміцнення кадрового потенціалу на Донеччині. 

Зосередили увагу на розбудові потенціалу молодіжних громадських рад, налагодженні системи співпраці ГР та органів влади, наданні послуг громадянам через мережу незалежних Консультаційних Бюро для громадян та формування громадської думки.

Наступного дня, тобто 25 вересня, очікується робота в групах, розгляд тем, присвячених інноваційним інструментам аналізу та контролю в громадах, впровадженню принципів партисипативної демократії у діяльність органів влади та формування громадянських платформ прийняття рішень в цільових громадах, адмінреформам та зміцненню інституціональної спроможності місцевої влади/громади. Планується проведення круглого столу для пілотних громад зі створення Універсальних платформ е-демократії в цільових громадах Донецької та Луганської областях.  

Цього ж дня відбудуться презентації вироблених рекомендацій щодо подальшої реалізації Стратегії розвитку громадянського суспільства та формування громадських платформ прийняття рішень. 

За результатами Міжрегіонального форуму планується затвердити його резолюцію.