портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області з незаконного обігу вилучено пальне на суму понад 19 мільйонів гривень

Опубліковано 04 березня 2021 року, 16:57

Сімсот сімдесят тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму понад 19 мільйонів гривень вилучено з незаконного обігу на території Донецької області з кінця грудня 2019 року.   Про це під час наради з членами міжвідомчої регіональної робочої групи щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

«28 грудня 2019 року було створено міжвідомчу регіональну робочу групу щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним. За час її роботи було проведено 275 перевірок, які виявили 225 порушень, дозволили припинити діяльність 40 незаконних АЗС та вилучити з незаконного обігу 770 тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму понад 19 мільйонів 478 тисяч гривень. Також завдяки роботі групи було оформлено 181 ліцензію на ведення господарської діяльності», - повідомив він.

Заступник очільника області розповів, що правоохоронними органами відкрито 23 кримінальні провадження за фактами нелегального продажу бензину та інших підакцизних паливно-мастильних матеріалів.

«Звертаюсь до представників органів місцевого самоврядування. В умовах реформи децентралізації податки від продажу палива у повному обсязі залишаються у бюджетах громад, тому саме ви повинні бути зацікавлені у тому, щоб усі АЗС працювали легально та з дотриманням вимог законодавства. Також прошу у разі виявлення незаконної торгівлі паливом одразу повідомляти про це до правоохоронних органів для того, щоб якомога швидше припинити таку діяльність», - сказав Вадим Філашкін.

Окремо він наголосив, що активізація роботи з виявлення нелегальних АЗС визначена одним з пріоритетів уряду.