портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області з’явиться консульство Латвійської Республіки

Опубліковано 09 вересня 2019 року, 12:29 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій області вже найближчим часом може з’явитись почесне консульство Латвійської Республіки. Про це під час робочого візиту до Донецької області заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.

Під час робочої зустрічі з заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадимом Філашкіним пан Посол заявив, що з литовської сторони завершено погодження кандидатур на посаду почесного консула у Донецькій області.

«Почесне консульство на Донеччині стане пунктом координації реалізації спільних проектів – освітніх, медичних, гуманітарних тощо. Консульство дозволить також поглибити культурних обмін між нашими країнами та стане дуже гарним доповненням до тих стосунків, які вже сформувались», - заявив Юріс Пойканс.

Він наголосив, що зараз важливим є налагодження тісних зв’язків між містами Латвії та Донеччини. Консульство планують створити у Слов’янську.

«Я вірю, що рано чи пізно Донецька область знову об’єднається. Зараз ми почнемо роботу на території, підконтрольній легітимній українській владі. З боку Латвії процедури погодження вже завершені, ми починаємо передавати документи українській стороні. Фактично питання створення консульства знаходиться на завершальному етапі», - наголосив пан Посол.

За словами Юріса Пойканса, почесним консулом може стати Олександр Павенко. Він з 2014-го року надає у Слов’янську допомогу сім’ям ВПО та іншим особам, що постраждали від конфлікту, співпрацює з урядом Латвії. Остаточно ім’я консула буде оголошено після погодження з української сторони.