портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась зустріч з представниками громадських організацій, які опікуються питаннями постраждалих від Чорнобильської катастрофи

Опубліковано 18 березня 2019 року, 16:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

18 березня в Донецькій ОДА за участі заступника голови облдержадміністрації Ігоря Стокоза, керівників структурних підрозділів ОДА відбулась робоча зустріч з представниками громадських організацій, які опікуються питаннями постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Захід відбувався у вигляді діалогу, під час якого обговорювали найважливіші питання з надання допомоги постраждалим від Чорнобильської катастрофи. Серед актуальних проблем – надання матеріальної допомоги від облдержадміністрації, медичне обстеження, а саме ультразвукова діагностика постраждалих, фінансування комунальної установи «Маріупольська міська лікарня №4 ім. І. К. Мацука», видача експертних висновків про зв’язок смерті чорнобильців з наслідками катастрофи, надання посвідчення «Члена сім’ї загиблого» дружинам військовослужбовців, які померли внаслідок захворювання, пов’язаного з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС. Також піднімали питання фінансової підтримки громадських об’єднань відповідно до постанови КМУ від 14 лютого 2018 №156 та виплати пенсій дружинам військовослужбовців, які померли внаслідок захворювання, пов’язаного з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС. Робити такі виплати тільки за умови, якщо вони вдруге не одружилися.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зауважив, що всі проблеми потребують негайного вирішення, особливо надання медичної допомоги онкохворим учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи.

«У минулому році для лікування онкохворих було виділено 800 тис. грн. У цьому році область обов’язково також надасть допомогу в лікуванні. Ми будемо звертатися до місцевого самоврядування, аби винайти кошти, щоб виплатити фінансову допомогу на лікування онкологічно хворим учасникам і ліквідаторам Чорнобильської катастрофи», – підкреслив Ігор Стокоз.