портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську на форумі презентували реформування освіти

Опубліковано 16 квітня 2019 року, 16:50 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 пройшов освітянський форум «Відкритий освітній простір – нове суспільство». Головною метою форуму була презентація системного погляду на ефективні кроки реформування освіти регіону в контексті реалізації Концепції «Нова українська школа»: досвід, візії, перспективи.

Форум пройшов під егідою Міністерства освіти і науки України, за підтримки Донецької обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Участь у ньому взяли керівники, педагоги, психологи закладів вищої, середньої та дошкільної освіти Донецької області.

До освітянського форуму завітав голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць. Разом з освітянами він оглянув інтерактивну виставку, яка була розміщена у фойє школи. Очільник області, звертаючись до освітян, підкреслив, що завдання суспільства і влади – підтримка розвитку галузі освіти.

«Діти – це наше майбутнє. Саме ви, вчителі, вкладаючи в них свою душу, виховуючи їх, створюєте міцний фундамент нашого майбутнього», - зазначив Олександр Куць.

Також в рамках програми форуму була презентована інтерактивна виставка «Універсальний дизайн освітнього середовища» за векторами: «Цифровий дизайн», «Проекти STEM-освіти», «Нове освітнє середовище початкової школи», «Психологічний Hand Made», де кожен охочий міг долучитися до хендмейдів, що проводили практичні психологи області.

Таким чином форум став ще однією комунікативною площадкою, що об’єднує навчальні заклади, бізнес і громадянське суспільство для успішного впровадження реформи освітньої системи, зокрема й зацікавленості учасників навчально-виховного процесу в активній розбудові Нової української школи та формуванні якісного освітнього простору в Україні.