портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську на виїзному засіданні Комітету ВРУ обговорили соціальні проблеми області

Опубліковано 12 грудня 2019 року, 16:48 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

12 грудня у Краматорську відбулось виїзне засідання робочої групи Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України з напрацювання законопроєкту про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян та дітей, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів.

До обговорення долучилися керівники структурних підрозділів Донецької ОДА, органів місцевого самоврядування, представники міжнародних організацій та громадськості.

За словами очільника області, на Донеччині зареєстровано 504 600 внутрішньо переміщених осіб, серед них - 62 600 дітей. На лінії зіткнення знаходиться 101 населений пункт, де проживає понад 25 тисяч дітей.

«15 779 осіб отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (75 з них мають поранення, контузії чи каліцтва). І хоча на сьогоднішній день цей статус не передбачає ані пільг, ані будь-якої матеріальної допомоги, з обласного бюджету одноразову матеріальну допомогу отримало 78 дітей на загальну суму 727 тисяч гривень», – зауважив Павло Кириленко.

Він також акцентував увагу на низці проблем, зокрема, наданні якісної психологічної допомоги. Щоб покращити ситуацію, для Донецької області потрібно змінити затверджені Кабінетом міністрів нормативи чисельності учнів на одного практичного психолога в закладах середньої освіти.

Крім того, потребують вирішення на державному рівні проблеми соціального й медичного характеру, матеріального забезпечення громадян, які постраждали від воєнних дій внаслідок російської збройної агресії.

Очільник області висловив сподівання, що всі пропозиції будуть враховані під час підготовки цього важливого для Донецької області законопроєкту.