портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську пройшов мітинг-реквієм за загиблими під час обстрілу міста у 2015 році

Опубліковано 10 лютого 2021 року, 13:13

Пам’ятні заходи з нагоди шостої річниці обстрілу аеродрому та жилих кварталів у Краматорську відбулися сьогодні, 10 лютого. 

Біля закладного каменю, на місці якого планують збудувати капличку, відбувся мітинг-реквієм. Він розпочався рівно об 11:50, коли і стався обстріл.  Присутні згадали загиблих та постраждалих у той страшний день, вшанували їх пам`ять хвилиною мовчання та поклали квіти до пам`ятного знаку.

У заході взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, міський голова Краматорська Олександр Гончаренко, представники ООС, Національної поліції, місцеві мешканці.

«Це один з численних злочинів, вчинених окупантами. Шість років тому 30 ракет РСЗО «Смерч» було випущено по Краматорську. Ми повинні завжди пам’ятати загиблих, розуміти, що вони живі, доки ми їх пам’ятаємо. Я впевнений, що організатори і виконавці цього зухвалого злочину понесуть покарання», - наголосив Павло Кириленко.

Нагадаємо, шість років тому через дії російсько-терористичних військ  постраждали 64 особи (29 військових та 35 цивільних). З них 17 осіб загинуло.