портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відзначили День науки

Опубліковано 15 травня 2019 року, 14:18 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У стінах Донбаської державної машинобудівної академії відзначили День науки в форматі розширеного засідання Ради Донецького наукового центру НАН України і МОН України в рамках 13-го Всеукраїнського фестивалю науки.

У зібранні взяли участь представники обласної та міської влади, академічних наукових установ, вищих навчальних закладів, члени Національної академії наук України і національних галузевих академій наук України, рад молодих учених академічних установ та вищих навчальних закладів.

На урочисте засідання завітали радник голови Донецької обласної державної адміністрації Тамара Лук’янчук і директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева.

Тамара Лук’янчук у привітальному слові наголосила на важливості розвитку науки на Донеччині й передала науковцям вітання від голови Донецької області Олександра Куця.

«Сьогодні наша область має достатній потенціал для прискореного розвитку діяльності за пріоритетними науковими напрямами. І саме сучасна наука має стати запорукою прогресивних змін та трансформацій», — йшлося в привітанні.

Тетяна Сідашева вручила вченим академічних наукових установ і вищих навчальних закладів Донеччини нагороди – почесні грамоти Донецької обласної державної адміністрації за вагомі досягнення в науковій і науково-організаційній роботі та з нагоди Дня науки.

Вітальний лист надійшов від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який зазначив, що Україна має залишатися лідером наукової думки й прогресивних технологій.

Слово до учасників заходу, яке промовив голова ДНЦ НАН України і МОН України, д. т. н. професор Віктор Ковальов, теж було досить змістовним.

«Донецький науковий центр, приділяючи багато уваги посиленню зв’язків між традиційною наукою та освітою молоді, завжди прагнув забезпечити якомога активнішу участь вчених Національної академії наук України у проведенні Днів науки спільно з вищими навчальними, загальноосвітніми й позашкільними закладами із залученням шкільної та студентської молоді. Яскравим прикладом тому є наша співпраця із Малою академією наук України», – зауважив Віктор Ковальов.

Спікери зазначали, що наука стала ефективним інструментом, завдяки якому має будуватися нове життя. Набуті знання є універсальними, вони допомагають людям досягти нових горизонтів і стати справжніми професіоналами. Без фундаментальної науки не буде прикладних досліджень і, відповідно, інновацій, а отже й конкурентного середовища, сильної економіки та держави. Наука має статиголовним пріоритетом, а держава, що прагне успішності, зобов’язана її підтримувати на належному рівні.

Святковості урочистому засіданню надали виступи талановитої молоді регіону.